29 Haziran 2016 Çarşamba

22 - YIPKA ISLAMA





Hasene BAYAR tarifi
Yupka ramanzanda acardik biz, (saçta pişirip)
sonra bir büyük beze sarip yukari salıp, lazim oldukca kullanirdik
ya tavuktu kokustu kesip, rahmetlik annem yupkalardi cimsatir suvlap tepsige tizip pesge berir edi en kop orazada yasar edi gese turup
Annem hep yupka islatalim derdi babam cok severdi yumusak oldugu icin
hindi suyuna ya da tavuk kessek (h)aslanmis suyuna eti de yufkanin üstüne koyup verir edi pesge  -2-3 katina bir peynir yag serperdik eksimik te olur
10 yupka islardi, et suyuman islar edik, biz yupka derdik  
tavuk (h)indi kendimizde oldugu icin suyuna (h)aslayip aralarina her araya atmaz peyniri yag iki-üç te bir araya atardik peyniri
sadede olurdu
et suyu olmayinca sicak suylan islar sade yag peynir aralarina serpip öylede yerdik

pes aruv edi balam ekmek hersiy bolatan edi yok ettiler saman cagip hem ekmek hem üyde cilinir edi

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder