
Hasene BAYAR tarifi
Yupka ramanzanda acardik biz, (saçta pişirip)
sonra bir büyük beze sarip yukari salıp, lazim oldukca kullanirdik
ya tavuktu kokustu kesip, rahmetlik annem yupkalardi cimsatir suvlap tepsige tizip pesge berir edi en kop orazada yasar edi gese turup
Annem hep yupka islatalim derdi babam cok severdi yumusak oldugu icin
hindi suyuna ya da tavuk kessek (h)aslanmis suyuna eti de yufkanin üstüne koyup verir edi pesge -2-3 katina bir peynir yag serperdik eksimik te olur
sonra bir büyük beze sarip yukari salıp, lazim oldukca kullanirdik
ya tavuktu kokustu kesip, rahmetlik annem yupkalardi cimsatir suvlap tepsige tizip pesge berir edi en kop orazada yasar edi gese turup
Annem hep yupka islatalim derdi babam cok severdi yumusak oldugu icin
hindi suyuna ya da tavuk kessek (h)aslanmis suyuna eti de yufkanin üstüne koyup verir edi pesge -2-3 katina bir peynir yag serperdik eksimik te olur
10 yupka islardi, et suyuman islar edik, biz
yupka derdik
tavuk (h)indi kendimizde oldugu icin suyuna (h)aslayip aralarina her araya atmaz peyniri yag iki-üç te bir araya atardik peyniri
tavuk (h)indi kendimizde oldugu icin suyuna (h)aslayip aralarina her araya atmaz peyniri yag iki-üç te bir araya atardik peyniri
sadede olurdu
et suyu olmayinca sicak suylan islar sade yag
peynir aralarina serpip öylede yerdik
pes aruv edi balam ekmek hersiy bolatan edi
yok ettiler saman cagip hem ekmek hem üyde cilinir edi
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder