(Not: videonun sonuna doğru sunucunun verdiği kalakay tarifi kırım tatar usulü kalakay tarifidir, videodaki hamur işi Nogay usulü tereyağ ile uvulan az süt ile yoğrulan uvma kalakaydır)
uvma kalakay tarifine nogay forumdan ulaşıldı
uvma kalakay tarifine nogay forumdan ulaşıldı
uvma kalakay kahvaltıda yediğimiz bir ekmek çeşididir.
Malzemeler:
iki kalakay icin
bir paket un (1kg)
bir tutam tuz
biraz süt (cok koymayinn ana maddesi süt degil sütün konma amaci hamurun cabuk pismesi icin
bir paket kabartma tozu
bir paket teragyagini bir paket unla hamur kivamina gelecek kadar ovulur
süt ile iyliyek ((Uvma kalakay Hacerin anlattığı gibi yapılıyor. Kurabiye gibi yendiği zaman ağızda dağılması gerekir. Üzerine sütü sadece gezdirirsiniz. Kahvaltı da tercih ediliyor.)
iki kalakay icin
bir paket un (1kg)
bir tutam tuz
biraz süt (cok koymayinn ana maddesi süt degil sütün konma amaci hamurun cabuk pismesi icin
bir paket kabartma tozu
bir paket teragyagini bir paket unla hamur kivamina gelecek kadar ovulur
süt ile iyliyek ((Uvma kalakay Hacerin anlattığı gibi yapılıyor. Kurabiye gibi yendiği zaman ağızda dağılması gerekir. Üzerine sütü sadece gezdirirsiniz. Kahvaltı da tercih ediliyor.)
annem su koyulmaz adı üzerinde uma diyor gevrek olması için su koyulmuyormuş
oda sıcaklığındaki bekletilen tereyağını unla karıştırılıp yogrulur, ta ki un kıvamına gelinceye kadar( Kurabiye gibi)
oda sıcaklığındaki bekletilen tereyağını unla karıştırılıp yogrulur, ta ki un kıvamına gelinceye kadar( Kurabiye gibi)
Tarif : HACER TAŞYARAN
Tarif aşağıdaki açıklamayla tamamlanıyor,
Uvma kalakay: Hamur TEK katlı olarak hafif ince şekilde açılır (uvulduktan sonra)... Öyle pişirilir...
FATİH POLATTam bir tarif verecek olursa
Malzemeler:
iki kalakay icin
bir paket un (1kg)
bir tutam tuz
biraz süt (cok koymayinn ana maddesi süt degil sütün konma amaci hamurun cabuk pismesi icin
bir paket kabartma tozu
bir paket tereyagini oda sıcaklığında bekletip yumuşayınca bir paket unla hamur kivamina gelecek kadar ovuyoruz.
sütü az koyuyoruz asıl tereyağla yapıyoruz hamuru, su hiç konulmuyor amaç gevrek bir hamur işi yapmak,
hamuru ince bir şekilde tavaya yayıyoruz ve pişiriyoruz.
Genellikle kahvaltıda yeniyor, pişince ağızda dağılan bir kıvamı olması gerekiyor, yerken üzerine süt gezdirebilirsiniz
Afiyet olsun.

FATİH POLATTam bir tarif verecek olursa
Malzemeler:
iki kalakay icin
bir paket un (1kg)
bir tutam tuz
biraz süt (cok koymayinn ana maddesi süt degil sütün konma amaci hamurun cabuk pismesi icin
bir paket kabartma tozu
bir paket tereyagini oda sıcaklığında bekletip yumuşayınca bir paket unla hamur kivamina gelecek kadar ovuyoruz.
sütü az koyuyoruz asıl tereyağla yapıyoruz hamuru, su hiç konulmuyor amaç gevrek bir hamur işi yapmak,
hamuru ince bir şekilde tavaya yayıyoruz ve pişiriyoruz.
Genellikle kahvaltıda yeniyor, pişince ağızda dağılan bir kıvamı olması gerekiyor, yerken üzerine süt gezdirebilirsiniz
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :
Yorum Gönder