Tarif ve video Astarhan Nogaylarından Elvin Amir den
Mubarek Ramazan ayı başlıyor!
Dün (Arife) ve bu sabah tereyağlı lezzetleri kızartmak gerekiyor, böylece evinizin pencerelerinden lezzetli kokuyor (“Is(koku) Şıgarmaga mı”) çünkü Dün “ulshchek” (ölüler için - ölülerin anısına), bugün “terischek” (diriler için - yaşamın sağlığı için) !!!
Bugün ulusal Nogai gözleme ekmeğimizi sabah Kyzdyrmysh sodasında yaptım !!!
reçete: 1 bardak süt. 2 yumurta (4 yumurta sarısı mümkündür - daha lezzetlidir) 1 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 su bardağı kefir 1 çay kaşığı. Soda (üstsüz) 1 tatlı kaşığı. Tuzlu Un !!! Hepsi karışık ve çok yumuşak bir hamur çıkıyor !!! Yassı kekleri yuvarlıyoruz ve tereyağında kızartıyoruz (1 paket yemeklik yağ ve ayçiçek yağı karıştırıldı.
Afiyet olsun !!!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder