19 Haziran 2016 Pazar

18 - BAWURSAK

BAWIRSAKKA MAYI YOK, BAYLAP SOYAR MALI YOK

BAWURSAK 
kаzаndа mаydın işindе pisirilgеn aşıtılgan kamırdan yukа tögеrеklеr.




Kaynatılan yağda kızartılan kıymasız unlu yemeklerin Nogayların yemek listesinde özel bir yeri vardı.
Bu yemekler uzun bir zaman içinde bayatlamazdı ve tadını değiştimezdi.
Bayram günlerinde “baursak” adlı ekşi hamurdan yapılan yuvarlak pide veya bazlama yapılırdı. 


Bаwırsаkkа mаyı yоk, bаylаp sоyar mаlı yоk

Türk ve Moğol halklarının ürün kızarmış hamur arasında en yaygın ve popüler:
Mongol, Kalmuk.. bortsog,
altay. porsoh,
Kırgız: boorsok,
Kazak., karakalpak:. baursak.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder