MAYŞIKKAN (Kaymaklı torta da diyebiliriz, Türkiye Tuzgölü civarında yaşayan Nogayların Torta adıyla yaptıkları yemeğin kaymaklı versiyonu)
MAYSHYKKAN
Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt, 1 litre ev yapımı kaymak, 6 yumurta, yarım bardak un, tuz.
Hazırlama yöntemi:
1 kase yoğurtu kazana dökün, bir taşım kaynatın.
Kaymağı üstüne boca edip Tekrar bir taşım kaynatın,
Öncedem süt içinde seyrelttiğiniz yarım bardak unu de ekleyin
Sonra kazanu 6 yumurtayı kırın, damak tadınıza göre tuzunu ilave edin
Ve kenarlarında yağ çıkıncaya kadar (5-10) dk kazanı karıştırarak kaynatın
Yanında ayran ve buğday veya mısırdan yapılmış pasta ile küçük tabaklar içinde servis edin.
Состав: 1 стакан ювырта ( можно и кефира), 1 литр домашней сметаны, 6 яиц, полстакана муки, соль по вкусу.
Способ приготовления:
В казанок наливают 1 стакан кефира, доводят до кипения. Доливают сметану, снова доводят до кипения. Предварительно развести в пол стакане молока муку и добавить его в общую массу. Затем в казанок разбивают 6 яиц, кладут соль по вкусу и кипятить, хорошо помешивая до появления масла по краям казанка (5-10) мин. Блюдо подается в небольших тарелках с айраном и пастой из пшена или кукурузной крупы.
Mınavı may şıkkan dep aytamız mınavga
Mayşıkkan kaymaktan etiledi
Sıyırdın sütünden kaymak etemiz
Kaymaktı kaynatamız, kaymakka yuvurt kosaman
Onı bulgap bulgap bulgap turaman,
Ondan son oga kosaman un, undu elep kosaman undu
Bıraz pıslaktayı beremen, e…. katıtıp
Kaynataman, kaynaydı kaynaydı
………………
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder