27 Temmuz 2016 Çarşamba

25- TABABÖREK ( AŞITGILI TABABÖREK)

AŞITGILI TABABÖREK 

 
TUHFE diyor ki; arkadaş hamuru yoğurmuş iç malzemeyi pişirmişti. Yemek için vaktim olmadığını belirtince hamur ve iç harcını elime tutuşturmuş bana sadece evde pişirmesi kalmıştı. Ben hamuruna maya kullanırdım ve benimki daha yumuşak olurdu. Bu tarif arkadaşıma ait. Ben kabartma tozu yerine maya kullanıyordum. O biraz daha sert seviyormuş! Maya ile de güzel oluyor. 1 bardak sıvı yağ var hamurunda tamamen yağsız değil! Pratik bir börek.
Taba börek
Malzemeler:
1 kg. un
2 paket kabartma tozu
yarım kaşık tuz
1 bardak sıvı yağ
1 bardak yoğurt
1 bardak süt.
İç harç:
1 adet kuru soğan
1 kaşık salça
1 kg. ıspanak
1 büyük boy patates
tuz, baharat
Yapılışı:
Hamur malzemeleriyle ele yapışmayan kıvamda (hafif katı) hamuru yoğurup en az yarım saat bekletelim.
Doğranmış soğanı sıvıyağda kavurup 1 kaşık salça ekleyelim. Doğranmış ıspanakları ilave edip pişirelim. Ocağın altını kapatalım. Patatesi rendeleyip tencerenin kapağını kapatalım.
Hamuru tepsimize göre yuvarlak ya da kare ve her tepsi için bir alt ve üst olmak üzere ikişer beze yapalım. Üst bezeler biraz daha küçük olmalı. Alt bezeyi açıp iç harcımızı yaydıktan sonra üst bezeyi de açıp kapatalım. Üzerine isterseniz yumurta sürebilirsiniz. Ben su sürdüm. Kalan bezeleri de aynı şekilde yapın, fırında pişirin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder