
TARAMA
Tarihi bir Nogay yemeği: Kornisa’nın belirttiğine göre ince bir şekilde doğranılmış etten erkekler tarafından “Tarama” denilen özel bir yemek hazırlanırdı.
Tarama yemeği Nogay erkeklerine olan kardeşlik bağı ve değerlerin korunması içindi, bu yemeğe kadınlar kesinlikle dokunmuyorlardı.
Tarihi bir Nogay yemeği: Kornisa’nın belirttiğine göre ince bir şekilde doğranılmış etten erkekler tarafından “Tarama” denilen özel bir yemek hazırlanırdı.
Tarama yemeği Nogay erkeklerine olan kardeşlik bağı ve değerlerin korunması içindi, bu yemeğe kadınlar kesinlikle dokunmuyorlardı.
TARAMA TARİFİ
800 gr At eti
40 gr sarımsak
100 gr kuru soğan
10 gr acı biber
ve tuz
At etini ince dilimler halinde kesip, üzerine kaynar suyu döküp harlı ateşte hızlı bir şekilde bir taşım kaynatın, ateşi kısın ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Pişmeye 8-10 dakika kala soğan, acı biber, tuz ve pişmeye 3-5 dakika kala sarımsak ekleyin
Servis edin, gelenekte tarama el ile yenir.
Конина 800, чеснок 40, лук репчатый 100, горький стручковый перец 10, соль.
Мякоть конины нарезают тонкими ломтиками, заливают кипящей водой, быстро доводят до кипения, уменьшают нагрев и варят до готовности.
8-10 минут до окончания тепловой обработки добавляют головки репчатого лука, горький стручковый перец, соль, а за 3-5 минут – мелко нарезанный чеснок. Едят руками.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder